WanOrde Praktijk

Therapie Coaching & Counseling

Therapie

 WanOrde Praktijk heeft een aantal vormen van therapie in huis welke breed inzetbaar zijn. Hier leest u meer over deze vormen en werkwijzen, de tarieven en hoe u zich kunt aanmelden. 


Dramatherapie voor kinderen

Wat is Drama-therapie?

Kinderen (ong 6 tm 12 jaar) die extra ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld traumaverwerking, faalangst, weinig zelfvertrouwen etc kunnen terecht bij WanOrde voor individuele dramatherapie. De therapie is gericht op het hier en nu. Gebeurtenissen in het verleden kunnen niet worden uitgewist. Maar we kunnen wel aan de slag met de reactie van het kind en hoe het kind nu in de wereld staat. En van daaruit werken naar de ontwikkelingsdoelen.

Binnen Dramatherapie kan het kind angsten, boosheid en andere emoties op een veilige manier ruimte geven. Het kind kan diverse situaties uitspelen, nieuwe reacties uitproberen en zien wat de verschillende uitkomsten kunnen zijn. Omdat het "niet echt" is, ervaart het kind veiligheid en ook een stuk ontspanning, omdat binnen het theaterspel een "foute" reactie of inbreng eigenlijk niet bestaat.  De methodes die gebruikt kunnen worden zijn heel divers, van verkleden en rollen spelen tot spelletjes doen. 

Werkwijze

Na een intake-gesprek met de ouders, volgt er een kennismaking met het kind. Dat gebeurt met een observatie op school of thuis. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld, welke als leidraad fungeert voor de therapie en welke ook regelmatig met de ouders/ verzorgers en eventueel school wordt besproken. De eerste fase is uiteraard een kennismakingsfase. Pas als het kind zich veilig en vertrouwd voelt kan er gewerkt worden aan de doelen. Hierin wordt rekening gehouden met het tempo wat het kind aangeeft. Eventueel kan het noodzakelijk zijn andere vormen van therapie of coaching te gebruiken. Dit wordt altijd vooraf besproken. 

De therapie wordt bij voorkeur gegeven in de eigen praktijkruimte in Studio G14 te Breukelen. 

Tarieven

Intake / Evaluatie /  Adviesgesprek (ong 20 minuten)                                    € 20

Dramatherapie voor kinderen (45 minuten p sessie)                                      € 40

Startpakket DT (intake, 10 sessies, 1 voortgangsgesprek en 1 evaluatie)        € 425

Equine Therapie (met paarden)

Wat is Equine-therapie?

Bij Equine Therapie wordt er gewerkt met paarden. Hierbij wordt het paard ingezet om personen te ondersteunen in moeilijke perioden in hun leven. Paarden hebben een rustgevende invloed. En het borstelen, aaien, knuffelen en eventueel gedragen worden door het paard heeft een positieve invloed bij angsten, verdriet, rouw en stress. 

Deze vorm van therapie is voor iedereen van elke leeftijd geschikt.

WanOrde beschikt over een Friese ruin van 16 jaar die hier bijzonder geschikt voor is. Het is een echte knuffelkont en heeft veel gevoel en liefde voor mensen die zijn hulp nodig hebben. 

Werkwijze

Na een intake-gesprek volgt er een kennismaking met het paard. Daarna wordt er een tijdlijn opgesteld, waarin vast wordt gelegd welke doelen er zijn en met welke intervallen de therapie plaats gaat vinden. De duur van een sessie is afhankelijk van de persoon, maar ook van het paard. Daarom wordt er gewerkt met een strippenkaart in kwartieren. 

De therapie wordt gegeven op de stal waar ons paard woont, in Oud-Zuilen.

Tarieven

Intake / Evaluatie /  Adviesgesprek (30 minuten)                                          € 20

Kennismaking paard (instructie paardengedrag)                                            € 10

Equine Therapie (per 15 minuten)                                                               €   5

Pakket Equine A (intake, instructie, strippenkaart 6 kwartier)                          € 40

Pakket Equine B (intake, instructie, strippenkaart 12 kwartier)                        € 60

Vervolgstrippenkaarten (12 kwartier)                                                           € 50


Voor meer informatie over Therapie of om een afspraak te maken voor een intake, 

vragen wij u het contactformulier op de Contact-pagina te gebruiken.. 

Wilt u zich direct aanmelden voor de Equine Therapie dan kan dat via het aanmeldformulier hier rechts. 

WanOrde Praktijk neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.